Termeni si conditii de utilizate al site-ului POMINOVA.ro


             Utilizarea acestui magazin virtual implica acceptarea acestor termeni si conditii, de aceea se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor. Pominova.ro isi asuma dreptul de a face modificari ale acestor prevederi, fara o notificare prealabila.


DEFINITII:

Acest magazin virtual este intretinut si administrat de SC POMINOVA SRL denumit in continuare generic Furnizor. Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului Pominova.ro, va fi denumita Client. Adresa web www.pominova.ro este proprietatea SC POMINOVA SRL si va fi denumita in continuare Pominova.ro. Fotografiile digitale, textele, datele tehnice, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ulPominova.ro, vor fi denumite in continuare continut.

Utilizator - orice persoana care viziteaza site-ul pominova.ro.

Client - persoana fizica / persoana juridica ce plaseaza o Comanda.

Produse - orice produs mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul isi exprima intentia de a cumpara anumite Produse si sa faca plata acestora.

Vanzator – SC POMINOVA SRL avand urmatoarele date de identificare:  sediul in localitatea Carei, str. Mihai Viteazu, nr. 95, judetul Satu Mare,  înregistrata la Oficiul Registrului Comertului Satu Mare sub nr. J30/75/2001, CUI: RO 13730970,

Contract - o Comanda ferma confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele iar Cumparatorul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse.

Transportator - orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de livrare marfa.

DREPTURI DE AUTOR:

Intregul continut al site-ului este proprietatea SC POMINOVA SRL, si este aparat de legile in vigoare pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul SC POMINOVA SRL, a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare (administrativ, civil sau penal). Astfel, sunt interzise in mod expres: accesarea site-ului Pominova.ro in scopul copierii continutului, de catre dispozitive sau programe automate, sau copierea manuala a continutului. Fotografiile si datele pot fi folosite numai cu acordul scris al SC POMINOVA SRL.


SECURITATEA DATELOR PERSONALE SI A INFORMATIILOR:


Datele personale introduse de catre cumparator vor fi folosite de Furnizor, numai in scopul declarat al acestui site.

Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc., in nici un caz nefiind furnizate/vandute unei terte parti. Furnizorul nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.EXONERARE DE RASPUNDERE

SC POMINOVA SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la pominova.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu pominova.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

Informatiile incluse pe pominova.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa pominova @ pominova.ro pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

LIMITA ACCESULUI LA SITE

Utilizatorii site-ului pominova.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu pominova.ro nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. pominova.ro isi rezerva dreptul de a refuza orice comentariu care prezinta caracteristicile mentionate mai sus.

Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. Pominova.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

PROMISIUNEA DE CUMPARARE

Dupa lansarea de catre dumneavoastra a comenzii de produs/produse, veti primi automat mesajul de confirmare al comenzii dumneavoastra sub forma unui email ce include factura proforma si in cazul in care produsul sau produsele respective nu se afla in stocul nostru sau al furnizorului veti fi contactat telefonic de un reprezentant de vanzari pominova.ro. Astfel se incheie valabil contractul de vanzare cumparare intre parti.

Obiectul contractului il constituie produsul/produsele cu privire la care v-ati exprimat optiunea de a le cumpara, prin lansarea unei comenzi online, comanda care v-a fost confirmata in scris ulterior de catre pominova.ro si pe care firma noastra isi asuma promisiunea de a o livra in termenii stabiliti, iar dumneavoastra va exprimati promisiunea de a o cumpara.

Ne rezervam dreptul de a cere bani in avans la comenzile la care cosideram ca este necesar (spre exemplu la comenzile de valoare mai mare, produse aduse la comanda, etc).


LIVRAREA PRODUSELOR

Orice comanda plasata pe pominova.ro si confirmata ulterior poate fi livrata oriunde pe teritoriul Romaniei prin transportatorul agreat de pominova.ro. Livram produse numai pe teritoriul Romaniei nu si in strainatate.


               Termenul de livrare obisnuit al produselor cumparate din magazinul nostru electronic este de 2-14 zile din momentul inregistrarii comenzii. In conditii speciale pominova.ro isi asuma dreptul de a mari timpul de livrare, cu anuntarea in prealabil a persoanei care a efectuat comanda.

Va rugam sa nu acceptati de la transportator colete vizibil deteriorate sau sparte, cu folia taiata, rupta sau inexistenta, fara a anunta unul dintre operatorii nostri de vanzari. Declinarea responsabilitatii de a verifica integritatea coletelor la receptie inainte de a semna pentru primirea lor poate conduce la situatia de pierdere de garantiei produselor.

Verificati integritatea produsului in prezenta curierului. Curierul are obligatia sa asiste la verificarea produsului daca i se solicita acest lucru. In caz contrar va rugam sa nu desfaceti coletul si sa ne anuntati. Reclamatii ulterioare plecarii curierului nu pot fi acceptate.

Cumparatorul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului

COMENZILE VOR FI ONORATE IN LIMITA STOCULUI DISPONIBIL.

Echipa pominova.ro face eforturi sustinute pentru mentinerea acuratetii informatiilor furnizate pe acest site. Cu toate acestea nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila. Fotografiile produselor prezentate au doar caracter informativ, iar pachetele expediate pot conţine accesorii neincluse în pachetele standard. Toate preţurile şi produsele prezentate sunt valabile în limita stocului. Pentru eventuale nelămuriri vă stam la dispoziţie.


            PROCESAREA COMENZII

Pasii de finalizare a unei comenzi sunt urmatorii:

  • Lansarea comenzii - dupa lansarea comenzii, veti primi un mesaj de confirmare prin care se confirma inregistrarea in sistem a comenzii dumneavoastra. Inainte de a lansa comanda, verificati disponibilitatea produsului, chiar in pagina de prezentare a acestuia.

  • Preluarea comenzilor se face in fiecare zi lucratoare, conform programului  mentionat pe site.

In cazul comenzilor plasate in afara programului de lucru, acestea vor fi preluate in urmatoarea sau in prima zi lucratoare

  • Ne rezervam dreptul de a cere bani in avans la comenzile la care cosideram ca este necesar (spre exemplu la comenzile de valoare mai mare, produse aduse la comanda, etc).

  • Confirmarea comenzii - un reprezentant de vanzari pominova.ro va intra in contact cu dumneavoastra si va va informa asupra disponibilitatii produsului.

  • Livrarea comenzii - produsul dumneavoastra va intra in procesul de livrare, imediat dupa confirmarea comenzii.

FACTURARE-PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii, si nu numai:

- preturile afisate pe site-ul pominova.ro sunt rezultatul unei erori tehnice (pret derizoriu: pretul afisat este mult mai mic fata de pretul real al produsului);
             - produsul/produsele comandata nu se mai afla pe stoc;
              - tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului;
              - datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

POLITICA DE RETUR

Pentru a putea returna produsul, cumparatorul se obliga sa notifice pominova.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor. Cumparatorul este responsabil sa se asigure ca produsele se vor returna in maxim 10 zile lucratoare de la primirea coletului, in caz contrar pominova.ro poate refuza coletul.

RENUNTAREA LA CUMPARARE

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Conform OG nr. O.U.G. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, care aproba ordonanţa, "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile calendaristice de la primirea produsului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor“.

                  Produsul returnat trebuie sa fie un produs nefolosit, in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 10 de zile de la retur.

In cazul unui produs folosit la care clientul isi exercita dreptul de renuntare la cumparare vom scadea din suma rambursata costurile readucerii produsului la starea initiala (adica la starea de nou). Aceste costuri vor fi cele date de furnizor sau reprezentantul sau autorizat

Rambursarea contravalorii produsului se va face numai in contul IBAN al clientului. Nu se accepta colete cu valoare ramburs.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta. Clientul nu are dreptul sa opteze decat o singura data pentru returnarea/inlocuirea unui produs in conditiile art 4 alin.1 lit b) din O.G. 130/2000. In toate cazurile returnarii/inlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

In toate cazurile nu vom accepta returnarea produselor , decât în starea în care au fost la momentul trimiterii.

În speţă, societatea noastră fiind o societatea cu obiect de activitate horticol, vânzare plante , pomi fructiferi, arbuşti ornamentali, plante ornamentale, acesta nu pot fi returnate  dacă au fost detaşate din vasul cu care au fost expediate  , au fost plantate ( înglobate în sol) , nu au fost preluate în timp util de la curier , intervenind nevegetarea ( uscarea ) ori au fost deteriorate, uscate, ori alte situaţii similare, etc…

RECLAMATIILE PRIVIND PRODUSELE

Orice reclamatie privind starea produselor livrate la Cumparator va fi adusa la cunostinta Vanzatorului in maximum 24 de ore de la primirea acestora, telefonic sau prin e-mail la pominova.ro, urmand ca Vanzatorul sa o solutioneze

FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 FRAUDA

Crearea de conturi multiple folosind adrese de email generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului pominova.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor utilizatorilor pominova.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor pominova.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

PREVEDERI DIVERSE

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti

LITIGII:
Orice litigiu aparut intre Clienti si Furnizor va fi rezolvat prin cale amiabila.
In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, de pe raza municipiului Carei, jud.Satu Mare.